Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Madžarski knjižni otok v osrčju mestnega središča

Madžarski knjižni otok v osrčju mestnega središča
18. 7. 2022
Márk Répászky
(Hungarian Cultural Center Ljubljana
Márk Répászky

Dvojezično knjižnico Lisztovega inštituta v Ljubljani predstavlja skoraj 1650 knjig, v glavnem sodobne madžarske in slovenske izdaje, ki so izšle v zadnjih 20-30 letih. Večina teh knjig ima leposlovne, otroške, mladinske, kuharske in potopisne vsebine. Poleg najnovejših madžarskih del v slovenskem jeziku, ki so na voljo v knjigarnah, vseskozi dodajamo tudi starejše knjige iz antikvariatov in zapuščino sodobne madžarske književnosti.

V naši knjižnici si lahko izposodite slovenske prevode najnovejših madžarskih del, kot je npr. knjiga Réke Mán-Várhegyi: Magnetni hrib.

Poleg knjig v naši knjižnici lahko najdete tudi madžarske filme in glasbene albume (83 DVD-jev, 68 zgoščenk). Kot obiskovalec lahko tudi prelistate in prebirate 15 različnih kulturnih revij v madžarščini, od katerih jih 6 mesečno ali kar tedensko dopolnjujemo z najnovejšimi številkami.

Našo knjižnično zbirko lahko najdete v knjižničnem katalogu COBISS+. Novi bralci si lahko knjige izposodijo takoj, ko se registrirajo prek spleta ali na lokaciji inštituta. Članstvo in izposoja gradiv sta popolnoma brezplačna.

Obiščite našo knjižnico, kjer lahko v prijetnem okolju, sedeč v udobnem naslonjaču in ob skodelici kave uživate v biserih madžarske književnosti!

Knjižnica

Veselimo se tudi vašega obiska novembra na madžarski stojnici, ko bomo prisotni na Slovenskem knjižnem sejmu!

In na kaj smo najbolj ponosni? Da povezujemo Slovenijo in Madžarsko ter da lahko madžarsko literaturo, izdano v zadnjih letih, beremo v slovenščini, slovensko literaturo pa v madžarščini. Spoznajte naše sosede!

Za več informacij obiščite našo spletno stran ali Facebook stran. Naslov: Madžarski kulturni inštitut, knjižnica. Barvarska steza 8, 1000 Ljubljana.

Skip to content