Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

LIBER 2022

LIBER 2022
3. 1. 2022

Konferenca LIBER bo potekala od 6. do 8. julija 2022 v Univerzitetni knjižnici južne Danske / Syddansk Universitetsbibliotek (SDU) v Odenseju na Danskem. Odprt je razpis za prispevke. Rok za oddajo je 14. januar 2022. Tema letne konference LIBER 2022: Knjižnice na področju raziskav in inovacij – podpiranje, partnerstvo, vodenje

Preko istega obrazca se lahko prijavite na konferenco ali se odločite samo za prejemanje drugih novic LIBER: dvakrat mesečno glasilo ali posebne novice o temah, kot so avtorske pravice in prihajajoči spletni seminarji.

Knjižnice so danes zaupanja vredni partnerji na raziskovalnem področju in lahko vodijo z razvojem inovativnih partnerstev in podpiranjem raziskav z izmenjavo najboljših praks, spodbujanjem skupnosti in zagotavljanjem prilagojenih storitev.  

Knjižnice so tudi vse bolj priznane kot ključni partnerji v raziskavah, saj sodelujejo v organizacijah, kot je LIBER, ter s tem, da so prisotne in zastopane v nacionalnih in mednarodnih pobudah, kot so Evropski oblak za odprto znanost (EOSC) in več projektov Obzorje Europa 2020.  

Posledično imajo akademske (visokošolske) knjižnice vedno večjo vlogo na področju raziskav in inovacij v korist svoje raziskovalne skupnosti. 

Teme in navodila za oddajo prispevkov so razpisane na spletni strani.

Novico pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: logotip

 

Skip to content