Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Kulturni bazar v regiji 2021

Kulturni bazar v regiji 2021
22. 10. 2021

Enodnevno bienalno strokovno usposabljanje vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V ospredju so programi in projekti kulturnih in strokovnih organizacij iz podravske, pomurske in koroške regije ter spoznali aktualno dogajanje v KUV na nacionalni ravni. Program je zasnovan tako, da ga lahko oblikujete po svojih potrebah in željah.

Namen nacionalnega in medresorsko zasnovanega usposabljanja sta zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnih programov kulturno-umetnostne vzgoje v vzhodnih regijah ter predstavitev vsebin s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe: na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, na ravni vrtcev, šol in kulturnih ustanov, med strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, med umetniki oziroma delavci kulturnih ustanov ter med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in družinami. S tem pristopom želijo organizatorji ustvariti čvrsto mrežo strokovnih partnerjev z namenom strateškega izvajanja kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje tudi na regijski ravni.

Program brezplačnega usposabljanja in prijavnica sta dostopna na povezavi.

Usposabljanje bo 15. novembra 2021. Prijave sprejemajo do 5. novembra 2021. Udeleženci prejmejo potrdilo o strokovnem usposabljanju.  

Novico pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Hermann Traub (Pixabay)

Skip to content