Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Konferenca iPRES 2022

Konferenca iPRES 2022
24. 8. 2022

Trajno ohranjanje je izziv, s katerim se Digital Preservation Coalition (DPC)  sooča od ustanovitve pred 20 leti. V letu 2022 ob dvajseti obletnici bo v  mestu Glasgow mednarodna konferenca o digitalnem arhiviranju, iPres 2022.

V petih dneh, med 12. in 16. septembrom 2022, bo za delegate, ki bodo osebno sodelovali, konferenca potekala v impresivnem tehnološkem in inovacijskem centru v središču Glasgowa, tisti, ki se bodo pridružili na daljavo, pa bodo imeli dostop do obsežnega spletnega programa.

Tema za iPres 2022 – Data for all, for good, for ever: Let Digits Flourish (Podatki za vse, za dobro, za vedno: Naj številke cvetijo) – vabi k razmisleku in razpravi o tem, kako lahko digitalna hramba podpira cvetoče skupnosti, ekologije in gospodarstva ter ideje.

iPres združuje široko paleto strokovnjakov, raziskovalcev, izobraževalcev, ponudnikov, študentov in drugih, da bi delili izkušnje, pridobljene pri digitalnem arhiviranju, vključno z najnovejšo prakso, raziskavami, razvojem in inovacijami.

Konferenca bo potekala hibridno, registracija je obvezna.

Novico pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: logotip dogodka

Skip to content