Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Konferenca FORCE21

Konferenca FORCE21
22. 11. 2021

Konferenca FORCE2021 predstavlja združevanje moči več deležnikov, ki si prizadevajo za napredek v raziskovalnem komuniciranju. Potekala bo med  7. in 9. decembrom 2021 na spletu. Letna konferenca FORCE11 je srečanje, na katerem se zainteresirane strani zberejo na odprti razpravi o konkurenčnih pogojih o spreminjanju načinov sporočanja, izmenjave in uporabe znanstvenih in strokovnih informacij. 

FORCE11 je skupnost znanstvenikov, knjižničarjev, arhivistov, založnikov in financerjev raziskav, ki je nastala, da bi pripomogla k boljšemu ustvarjanju in izmenjavi znanja. Skupina si prizadeva za spremembe v sodobnem znanstvenem komuniciranju z učinkovito uporabo informacijske tehnologije. Omenjena skupnost prostovoljcev si v sodelovanju s številnimi skupinami in organizacijami prizadeva za boljšo prihodnost znanstvenega komuniciranja.

Konferenca FORCE2021 se bo osredotočila na več tem:
– ocenjevanje raziskav,
– znanstveno komuniciranje prek družbenih medijev,
– prihodnost znanstvenega dela,
– vloga znanstvenega komuniciranja pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja SDG,
– sistemske spremembe za pravičnost in vključenost,
– uspehi študentskih organizacij,
– upravljanje odprte znanosti in
– odkrivanje znanosti.

Pomemben del konference bo uradna predstavitev uporabniškega priročnika »Deklaracija o pravicah raziskovalcev pri pogajanjih o prihodnosti znanstvenega komuniciranja«. Program predavanj najdete na povezavi. Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.

Novico pripravila: dr. Mojca Rupar Korošec (Narodna in univerzitetna knjižnica) 
Naslovna fotografija: Logotip FORCE21    

Skip to content