Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Knjižnica Mirana Jarca išče novo grafično podobo

Knjižnica Mirana Jarca išče novo grafično podobo
2. 8. 2022

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je objavila javni natečaj za nov znak knjižnice, katerega izhodišče je »Širimo obzorja, domišljijo in poglede na svet«. Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki ali skupina, sodelovanje je anonimno. 

Poleg oblikovanja znaka knjižnice so predmet razpisa tudi barvna shema, ikone in ozadja za družbena omrežja, predlogi objav na družbenih omrežjih, dopisni list s tipografijo in kratka obrazložitev oblikovne rešitve. Natečaj je dvostopenjski. Ocenjevalna komisija v sestavi prof. dr. Petra Černe Oven, predavateljica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter soustanoviteljica Inštituta za oblikovanje, Dino Zupančič, direktor in partner v Agenciji 101 ter predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, Sara Tomšič, podžupanja Mestne občine Novo mesto in Mitja Ličen, direktor založbe Goga ter član Sveta zavoda Javne agencije za knjigo in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, bo preučila prispele idejne rešitve ter pripravila lestvico z uvrstitvijo prispelih predlogov. Na drugi stopnji bodo zaposleni v knjižnici izbirali med po mnenju ocenjevalne komisije najboljšimi predlogi.

Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 3.000,00 EUR, vsem, ki se bodo uvrstili na drugo stopnjo, pa bo izplačana nagrada v višini 500,00 EUR. 

Kot pravočasno oddane predloge bodo upoštevane vse natečajne rešitve, ki bodo prispele na sedež novomeške knjižnice do petka, 16. septembra 2022.

Celotno besedilo javnega natečaja je dostopno na spletni strani knjižnice. Za dodatna pojasnila pišite na e-naslov (ursa.likar.luzar@kmj.si)  ali pokličite na tel. št. 07 393 46 66 (Urša Likar Luzar).

Pripravila: Urša Likar (Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto)
Naslovna fotografija: Tomislav Urh

Skip to content