Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka kot prva tudi na podcastu

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka kot prva tudi na podcastu
16. 11. 2021
Tanja Erlah
Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka

Čas epidemije je v delovanje knjižnic prinesel številne spremembe. Ena bistvenih je tudi večja uporaba sodobnih tehnologij. Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka je dane okoliščine odlično izkoristila. 

Kako vsebine, ki jih ponujajo knjižnice, prenesti do čim večjega števila uporabnikov, se je pokazalo kot glavni izziv v času korona krize. Na ta izziv je Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka odgovorila s pomočjo sodobnih tehnologij in spleta. Tako sta nastala dva podcasta, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka in S kitkom v svet pravljic, ki je namenjen otrokom. Omenjena podcasta sta hkrati prva v Sloveniji, ki ju je v življenje spravila katera izmed slovenskih splošnih knjižnic.

Podcasti so radijskim tematskim oddajam podobne zvočne vsebine, ki so na spletu dostopne poslušalcem od kjerkoli in kadarkoli.

Podcast

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka za oblikovanje in dodajanje vsebin ter njihovo ažurnost skrbi sama, tehnično pa sodeluje tudi z Radiem Sora. Cilj vzpostavitve podcasta je, da so vsebine, ki nastajajo v knjižnici, kot so npr. pogovorni večeri, recitali ter druge kulturne vsebine, čim hitreje in enostavno dostopne uporabnikom kot zvočni posnetki.

Podcasta Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka sta dostopna na povezavi. Knjižnični podcast je bil predstavljen na izobraževalnem dnevu DBG kot primer dobre prakse v času korona krize.

 

Skip to content