Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

“Knjižnica godine” 2023

“Knjižnica godine” 2023
14. 11. 2023
Naslovnica dogodka

Na Hrvaškem obeležujejo sprejem prvega Zakona o knjižnicah (11. november 1960) in to je datum, razglašen za dan hrvaških knjižnic. Na ta dan podelijo nagrado “Knjižnica leta 2023” že dvanajsto leto zapored.

Za najboljšo knjižnico v letu 2023 je bila razglašena knjižnica Centar za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković v okviru otvoritvene slovesnosti 48. HKD skupščine.

Priznanje je knjižnica dobila za izjemen prispevek k spodbujanju ustvarjalnosti, inovativnosti in izboljšanju kakovosti dela, vztrajnemu udejstvovanju, kakovosti in ustvarjalnosti pri zagotavljanju specifičnih storitev in programov uporabnikom ter skupnosti, v kateri knjižnica deluje, vzgojnega in izobraževalnega delo, učinkovito delo z javnostjo ter sodelovanje z drugimi knjižnicami in zavodi doma ter na mednarodni ravni.

Doslej nagrajene knjižnice so bile: Mestna knjižnica Zadar, Knjižnica in čitalnica Frana Galovića Koprivnica, Knjižnica Sisak, Občinska splošna knjižnica Drenovci, Univerzitetna knjižnica Rijeka, Hrvaška knjižnica za slepe, Mestna knjižnica Prelog, Mestna knjižnica Beli Manastir, Mestna knjižnica Rijeka, Narodna in univerzitetna knjižnica v Zagrebu, Mestna knjižnica Požega in Mestna knjižnica Marka Marulića Split.
Kolegom iskreno čestitamo za prejeto nagrado!
Skip to content