Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Kdo je kdo v knjižnični in informacijski znanosti in storitvah

Kdo je kdo v knjižnični in informacijski znanosti in storitvah
23. 7. 2021
Milena Bon
Narodna in univerzitetna knjižnica

Knjižnice so bile vedno pomembne pri zagotavljanju dostopa do znanja. V digitalni dobi pa so knjižnice potrebne še bolj kot kdaj koli prej. Splet omogoča vsem, da obiščejo knjižnico, ne da bi zapustili svoj dom, da bi dobili ali svojo knjigo ali informacije.

Neil Gaiman je opisal dogajanje v digitalnih časih: “Google vam lahko da 100.000 odgovorov, knjižničar pa pravega.” Zatorej ni težko poudariti pomena knjižničarjev tako v sedanjosti kot v prihodnje.

Na spletni strani Librarianship Studies & Information Technology se oblikuje seznam biografij najbolj znanih knjižničarjev, katalogizatorjev, profesorjev knjižničnih ved ter strokovnjakov s področja knjižničnih in informacijskih znanosti ter storitev. Seznam na spletni strani Biographies of Famous Librarians : Who’s Who in Library and Information Science and Services ne vključuje samo pomembnih knjižničarjev temveč tudi oseb, ki so zaslužne za napredek knjižnic in bibliotekarstva, kot so politiki in pisatelji, ki so delali kot knjižničarji. Vrhunec te zbirke so videi o življenju in prispevkih knjižničarjev.

Vsebina bloga Librarianship Studies & Information Technology, ki je eden najboljših in mednarodno priznanih blogov za knjižnice, knjižničarje, katalogizatorje, informatike, fakultete za bibliotekarstvo in informacijske znanosti, raziskovalce, študente:

  • Biografije znanih knjižničarjev in knjižničarskih ter informacijskih strokovnjakov
  • Biografije uveljavljenih sodobnih knjižničarjev in knjižničarskih ter informacijskih strokovnjakov
  • Zgodbe knjižničarjev in dan v življenju knjižničarke

Cilj spletnega dnevnika je izobraževanje na področju knjižničnih in informacijskih znanosti v svetovnem merilu.

Skip to content