Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Kad se male ruke slože: održiva dječja knjižnica

Kad se male ruke slože: održiva dječja knjižnica
5. 3. 2024
HKD logo

Dvodnevno strokovno posvetovanje Kad se male ruke slože: održiva dječja knjižnica bo 26. in 27. marca 2024 potekalo hibridno: na ZOOM in v živo.

Knjižničarji spodbujajo sprejemanje pametnih in ustaljenih življenjskih navad tako pri otrocih od zgodnjega otroštva kot tudi pri drugih družinskih članih in uporabnikih knjižnice. Svoje poslanstvo uresničujejo s spodbujanjem zgodnjega opismenjevanja, prostega dostopa do informacij, varne uporabe tehnologije in ustvarjanjem prijetnega vzdušja, v katerem se vsak uporabnik počuti dobrodošlega, ne glede na različne potrebe in življenjske navade.
Cilj srečanja je omogočiti izmenjavo znanja in idej knjižničarjev o trajnostnih programih knjižnic, ki trajajo daljše časovno obdobje in se prilagajajo izzivom, o ozaveščenem delovanju pri rabi virov in varovanju okolja, o pametnem opremljanju prostorov, o uporabi novih tehnologij …

Program bo sestavljen iz uvodnih predstavitev, vabljenih in prijavljenih predstavitev primerov dobrih praks ter bo potekal v hrvaškem in angleškem jeziku.

Prvi dan srečanja bo v torek, 26. marca 2024, v prostoru Multimedijske dvorane Oddelka za otroke in mladino Knjižnic grada Zagreba v obliki vabljenih predavanj in predstavitev primerov dobre prakse, ki jih izvajajo v knjižnicah po vsej Hrvaški.

Drugi dan srečanja, 27. marca 2024, bo program potekal v dvorani Judita Nacionalne in univerzitetne knjižnice v Zagrebu, na katerem bodo sodelovali člani Sekcije knjižnic za otroke in mladino iz IFLE, ki bodo na obisku v Zagrebu ob polletnem srečanju Sekcije.

Več informacij in prijave.

Posnetek dogodka je dostopen na povezavi.

 

Skip to content