Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Izgradnja kvalitetnih knjižničnih zbirki za djecu: Knjižničar zna!

Izgradnja kvalitetnih knjižničnih zbirki za djecu: Knjižničar zna!

Strokovno srečanje Gradimo kakovostne knjižnične zbirke za otroke: Knjižničar zna! bo 24. marca 2023 hibridni obliki: v živo v Multimedijski dvorani Oddelka za otroke in mladino Mestne knjižnice, Starčevićev trg 4, Zagreb (do 60 udeležencev) in prek videokonferenčne platforme Zoom (do 100 udeležencev).

Organizatorji so Hrvaško knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične storitve za otroke in mladino, Komisija za nabavo knjižničnega gradiva in medknjižnično izposojo ter Knjižnice mesta Zagreb – Knjižnica Medveščak.
Srečanje bo obravnavalo teoretične in praktične vidike pridobivanja raznolikega gradiva za otroške in šolske knjižnice ter gradnjo kakovostnih zbirk za otroke in mladino. Cilj srečanja je omogočiti izmenjavo znanj, praks in idej med člani strokovne javnosti o nabavi knjižničnega gradiva za posebne skupine uporabnikov otroških knjižnic.
Program bo sestavljen iz uvodnih predstavitev, primerov dobrih praks in razprave. Uvodne predstavitve bodo imeli dr. sc. Marija Ott Franolić, dr. Ivana Martinović, izr in dr. Alica Kolarić.

Rok za prijavo udeležbe: 17. marec 2023 preko prijavnice.
Rok prijave za sodelovanje s predstavitvijo primerov dobre prakse: do 6. marca 2023 preko prijavnice.
Program srečanja bo na voljo tekom marca 2023 na spletni strani HKD.

Skip to content