Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Internet United

Internet United
10. 12. 2021

Od 6. do 10. decembra 2021 na Poljskem poteka 16. letno srečanje ZN o upravljanju interneta (IGF 2021), ki ga gosti poljska vlada. Naslov letošnjega foruma je Internet United – internet, ki povezuje vse svoje uporabnike v eno skupnost, odgovorno za njegovo obliko in delovanje. V imenu generalnega sekretarja Združenih narodov Antónia Guterresa so bile na 16. IGF povabljene vse zainteresirane strani z uvodnim motom, da naše skupne sanje, zamisli, potrebe in dejanja oblikujejo internet prihodnosti! Srečanje se odvija po hibridnem modelu v Mednarodnem kongresnem centru v Katovicah.

Forum ZN IGF 2021 se ne konča 10. decembra. Od 10. do 12. decembra bo potekal IGF After Party – vikend, poln inovativnih razprav in zanimivih dejavnosti za mlade programerje z vsega sveta! Med krizo COVID-19 se je izkazalo, da nam internet pomaga pri organizaciji naših življenj v obsegu, ki ga še pred nekaj meseci nismo mogli predvideti. To je samo potrdilo, kako odločilen del našega življenja je. Živimo v digitalnem svetu in potrebujemo svobodo, odprtost in varnost. 

Program IGF 2021 in več informacij o izvajanju hibridne oblike  je na voljo na spletišču IGF. Vse seje, sprejete v program, so na voljo na povezavah.

Vsebino foruma si lahko pogledate na njihovi Youtube strani.

Novico pripravila: dr. Mojca Rupar Korošec (Narodna in univerzitetna knjižnica) 
Naslovna fotografija: IGF logo

Skip to content