Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

IFLA – spletni seminarji za študente bibliotekarstva in informacijske znanosti

IFLA – spletni seminarji za študente bibliotekarstva in informacijske znanosti
29. 7. 2021

V spomladanskih mesecih smo lahko spremljali sklop spletnih seminarjev v organizaciji Ifline sekcije za izobraževanje in usposabljanje (angl. Education and Training Section), ki deluje v okviru divizije za podporo stroki (angl. Division IV – Support of the Profession). Spletni seminarji so bili namenjeni predvsem prispevkom študentov bibliotekarstva in informacijske znanosti širom po svetu.

Na zadnjem spletnem seminarju, ki je potekal 23. junija 2021, je študente s plenarnim prispevkom »Knjižničar – poklic s številnimi izzivi« (angl. Librarian – a profession with many challenges) nagovorila tudi Barbara Lison, novoizvoljena predsednica IFLA. V prispevku je spregovorila o izzivih in priložnostih bibliotekarske stroke v 21. stoletju ter potrebnih kompetencah sedanjih in bodočih knjižničarjev.  

Posnetke vseh treh spletnih seminarjev si lahko ogledate na YouTube kanalu Ifline sekcije za izobraževanje in usposabljanje. Prispevek Barbare Lison pa je dostopen v okviru zadnjega spletnega seminarja (od 12. minute naprej).

Novico pripravila: Nataša Knap (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: IFLA

Skip to content