Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac organizira virtualno srečanje

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac organizira virtualno srečanje
24. 9. 2021

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac organizira virtualni srečanje s splošnimi knjižnicami Kansas City – Kansas City Kansas, na kateri bodo ravnateljica in zaposleni knjižnice iz Kansasa v ZDA predstavili svojo knjižnico in njeno delo med pandemijo, knjižnične programe in storitve za manjše skupine, migrante in druge ogrožene/ranljive skupine. NapovednikVirtualno srečanje organizirajo v sklopu novonastale povezave in sodelovanja med knjižnicami.

Kansas City in mesto Karlovac sta pobrateni mesti. Sodelovanje med mesti se je začelo leta 1977 v povezavi z izseljenci iz Karlovca. Pozdravne govore na srečanju bosta imela župana obeh mest, David Alvey in Damir Mandić ter predstavnik Veleposlaništva ZDA v Zagrebu, ki so pomagali pri realizaciji tega srečanja. Po predstavitvah knjižničarjev iz Kansasa sledijo vprašanja ameriških gostov.

Srečanje je namenjeno knjižničarjem, študentom knjižničarstva ter vsem ostalim zainteresiranim (vabijo tudi predstavnike slovenskih splošnih knjižnic). Potekalo bo v ponedeljek, 27. septembra 2021 ob 16.00 uri na Zoom

Naslednje virtualno srečanje je zamišljeno kot predstavitev dela Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac ameriškim kolegom. Načrtovan je tudi obisk ameriških kolegov v karlovški knjižnici, kar bo pripomoglo k še boljšemu povezovanju, izmenjavi izkušenj in izmenjavi znanja. Organizator tega srečanja bo Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, soorganizator pa Društvo knjižničara Karlovačke županije.

Novico pripravila: Vedrana Vrana (Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac)
Naslovna fotografija: Pixabay

Skip to content