Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Generativna AI in pravo

Generativna AI in pravo

Inštitut za odprte podatke in intelektualno lastnino obvešča o šoli Generativna AI in pravo, ki bo potekala novembra in decembra 2023 na Pravni fakulteti UL v Ljubljani, in vabi k prijavi.

Za predstavnike javnih raziskovalnih in izobraževalnih zavodov so na voljo znižane kotizacije in veliki popusti za zgodnje prijave do 6. 11. 2023, za študente pa je šola dejansko brezplačna, če se pravočasno in ustrezno prijavijo.

Generativna umetna inteligenca (generativna AI) odpira globoka, zahtevna in nova pravna in družbena vprašanja. Na šoli bodo predstavljene glavne etične dileme, ki jih ta močna in napredna tehnološka orodja zastavljajo človeštvu, posameznikom, državam in različnim organizacijam. Na predavanjih in okroglih mizah se bomo osredotočili na obravnavo pravnih izzivov s področja kazenskega prava, varstva človekovih pravic, osebnih podatkov in avtorskih pravic. Želja organizatorjev je, da se v predavalnici srečajo poslušalci, ki študirajo na različnih fakultetah ali prihajajo iz različnih strok.

Prijave so sicer primarno namenjene študentom Univerze v Ljubljani, vendar bomo sprejemali tudi prijave z drugih univerz. Šola bo potekala v živo na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Prijave na šolo Generativna AI in pravo so odprte. Rok za zgodnje prijave je 6. 11. 2023.

Več informacij je dostopnih na spletni strani.

Vabljeni!

Skip to content