Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Freedom to Read Week v Kanadi

Freedom to Read Week v Kanadi

V Kanadi je od 19. do 25. februarja 2023 potekal vsakoletni dogodek Freedom to Read Week, ki njene prebivalce spodbuja k razmisleku in potrditvi zavezanosti intelektualni svobodi, ki jim jo zagotavlja Listina o pravicah in svoboščinah.

V tem tednu so sodelujoči (šole, knjižnice in druge s knjigo povezave ustanove) pripravili in izpeljali razne z branjem povezane dogodke, aktivnosti, akcije, pogovore, spletne seminarje, s pomočjo katerih so ozaveščali in spodbujali k branju.

Knjižnice so svoje uporabnike in javnosti osveščale o pomenu branja in intelektualne svobode ter pravih (resničnih) informacij. Na spletu so objavili mnogo primerov videoposnetkov, da bi osvetlili ter opozorili na pomen branja ter razumevanja prebranega.

Na uradni spletni strani pa so zbrani odmevi in posamezni dogodki, ki prikazujejo vse načine, ki so jih sodelujoči izvedli v tem tednu. O izpeljanih dejavnostih, diskusijah, literarnih pogovorih so pripravljali tudi različne objave, fotografije, filme in jih objavljali tudi na družbenih omrežjih s ključnikom #FreedomtoReadWeek.

Vse podrobnosti, zgodovina in dogajanja okrog tega posebnega tedna so zbrane na povezavi.

Skip to content