Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Forum NAPLE 2021 o prihodnosti splošnih knjižnic

Forum NAPLE 2021 o prihodnosti splošnih knjižnic
12. 5. 2021

V četrtek, 20. maja 2021, bo med 13. in 15. uro potekal forum NAPLE 2021, kjer se bo pogovor sukal okoli vpliva splošnih knjižnic v času, ko se svet vrača iz obdobja pandemije in se je potrebno zazreti v prihodnost naših knjižnic. Udeležba je odprta in namenjena vsem, ki jih zanima prihodnost splošnih knjižnic v Evropi.

V programu je, poleg pogovora predstavnikov vodilnih evropskih knjižničnih organizacij, ki bodo razpravljali o odzvenu Covid krize v knjižnicah, tudi prispevek Christiana Lauersena, ki prihaja iz Roskilda (Danska). Nastopil bo z obetajočim naslovom Obisk knjižnice ni le številka: vrednost in vpliv splošnih knjižnic (A Library Visit is Not Just a Number: The Value and Impact of Public Libraries). Obetajočim kljub dejstvu, da sodobne odločevalske procese v veliki meri sestavljajo prav različne kvantitativne meritve. Ali pa prav zaradi tega. Vsekakor vredno pozornosti.

Dodatne informacije in povezava na obrazec za prijavo najdete na spletni strani https://naple.eu/forum2021/.

NAPLE (National Authorities on Public Libraries in Europe) je mednarodno nevladno združenje, ki sledi interesom knjižnic v državah Evrope in promovira načela in strategije za splošne knjižnice.

 

Prispevek pripravil: Tomaž Bešter (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Slika: NAPLE

 

 

Skip to content