Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

ETD 2022 – FAIRness of ETDs

ETD 2022 – FAIRness of ETDs
29. 8. 2022

Omrežna digitalna knjižnica tez in disertacij (NDLTD), mednarodna organizacija, namenjena spodbujanju sprejemanja, ustvarjanja, uporabe, razširjanja in ohranjanja elektronskih tez in disertacij (ETD), vas vabi, da se udeležite 25. mednarodnega simpozija tez in disertacij ETD 2022 – FAIRness of ETDs. 

ETD 2022, bo potekal v Novem Sadu v Srbiji od 7. do 9. septembra 2022, gosti Univerza v Novem Sadu, soorganizirajo pa ga neprofitne organizacije Science 2.0 Alliance in NTLTD. To bo odlična priložnost za izmenjavo izkušenj ETD s strokovnjaki iz različnih držav, razpravo o inovativnih projektih in pobudah ter izmenjavo uspešnih izkušenj ter najnovejših praks in mreženje s kolegi in prijatelji z vsega sveta. Varnost udeležencev je za organizatorje na prvem mestu, z enim očesom pa spremljamo pandemijo COVID in vojno v Ukrajini.

Tema konference je "POŠTENOST ETD in njihove posledice". Upamo, da bo konferenca sprožila plodno razpravo o pomenu uporabe načel FAIR pri ETD in dopolnilnem gradivu. Teme:

  • FAIRness of ETDs and supplement materials;
  • ETDs and eInfrastructures
  • ETDs and Open Science;
  • ETDs and research data;
  • ETDs and source code.

Spletna stran konference, kontaktni e-naslov: etd2022@un.ac.rs

Novico pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Plakat

Skip to content