Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Drugačna podelitev Bralne značke 2021 na Prvi gimnaziji Maribor

Drugačna podelitev Bralne značke 2021 na Prvi gimnaziji Maribor
13. 5. 2021
Metka Kostanjevec
Prva gimnazija Maribor
Metka Kostanjevec

Letos smo zaradi pandemije zaključek bralne značke za dijake speljali v spletnem okolju. Letošnje prejemnike priznanj Bralne značke PGM smo razglasili na svetovni dan knjige prek spletnega orodja ZOOM. Tradicionalni kulturni program so prispevali letošnji Prešernovi nagrajenci Petja Golec Horvat, Blaž Šabeder in Neža Ožinger, pridružili pa so se jim še Kiara Katan s pevsko točko, Inja Jahić na klavirju in trio z violinistkama Hano Krampl ter Gajo Plohl, ki ju je na klavirju spremljala Ana Pučnik.

Zaslonska slika podelitve za dijake Prve gimnazije Maribor
Slika 1: Zaslonska slika podelitve za dijake Prve gimnazije Maribor

Prav gotovo nam bo vsem v prav posebnem spominu ostalo šolsko leto 2020/2021. A ne le zaradi pandemije COVID-19, ki neusmiljeno kroji naša življenja, temveč po še enem pomembnem dogodku. Naša Prva gimnazija Maribor je praznovala 170 let. Ponosni smo na dejstvo, da smo del zgodovine te častitljive dame na Maistrovem trgu. V kroniko iztekajočega se šolskega leta bomo namreč zapisali že 2. bralno značko naše gimnazije, ki je letos združila kar 156 bralk in bralcev. Hvala vodstvu šole za podporo projektu in založbi, ki je letos prispevala knjižne nagrade. Iskrene čestitke vsem udeležencem za nagrade.

Nagrade za bralke in bralce
Slika 2: Nagrade za bralke in bralce

Verjamem, da si boste leto zapomnili tudi po marsikateri dobri knjigi, ki ste jo prebrali. Knjige nas povezujejo, nam pomagajo razumeti svet okoli sebe, omogočajo nam potovanja iz domačega naslanjača in še mnogo, mnogo več. Zato berimo sebi in drugim, delimo to veselje, pa naj gre za romane ali zbirke pravljic, stripe ali slikanice, poezijo ali poučne knjige.

Prihodnje šolsko leto pa se, upamo, da v živo, ponovno združimo v projektu Bralna značka PGM 2022!

Videoposnetek podelitve je dostopen na povezavi.

Skip to content