Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dr. Ines Vodopivec imenovana za članico odbora Posebne interesne skupine za digitalno humanistiko in digitalno izobraževanje pri IFLA

Dr. Ines Vodopivec imenovana za članico odbora Posebne interesne skupine za digitalno humanistiko in digitalno izobraževanje pri IFLA
30. 1. 2024
Uredništvo portala Knjižničarske novice
IFLA logotip

IFLA Posebna interesna skupina za digitalno humanistiko in digitalno izobraževanje (DHDS SIG) deluje od leta 2017 in pokriva teorijo, prakso in študije primerov DHDS na globalni ravni. Predvsem je interesna skupina DHDS usmerjena v vlogo knjižnic in knjižničarjev v okviru digitalne humanistike in s tem povezanih znanj, pri čemer je ključno sodelovanje različnih deležnikov.

Dr. Ines Vodopivec, pomočnica ravnatelja Narodne in univerzitetne knjižnice za vodenje strokovnega dela, je bila z januarjem 2024 imenovana za članico odbora DHDS SIG. Odbor aktivno sodeluje pri razvoju idej, projektov in dejavnosti digitalne humanistike v knjižničarstvu.

Glede na obsežne aktivnosti za razvoj in implementacijo odprte znanosti v slovenskem knjižničarskem prostoru nas veseli, da bo dr. Vodopivec lahko sodelovala tudi pri oblikovanju profilov za ključne kompetence na digitalnem področju na globalni ravni ter tako posledično soustvarjala tudi naš slovenski digitalni knjižničarski svet. Želimo uspešno in navdihov polno delo.

Skip to content