Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dostop do Encyclopedie Britannica v knjižnicah Pomurskega območja

Dostop do Encyclopedie Britannica v knjižnicah Pomurskega območja
10. 3. 2023
Encyclopedia Britannica

V konzorciju COSEC smo pridobili dostop do elektronskega vira Encyclopedia Britannica Online Public Library Edition za uporabnike splošnih knjižnic Pomurskega območja:

  • Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona
  • Knjižnica Lendava – Konyvtar Lendva
  • Splošna knjižnica Ljutomer
  • Pokrajinska in študijska knjižnica, Murska Sobota

Encyclopedia Britannica Online Public Library Edition vsebuje celotno vsebino tiskane izdaje enciklopedije z več kot 108.000 članki, 35.000 slikami, ilustracijami itn. Poleg tega vsebuje še Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary in Thesaurus z več kot 550.000 gesli, Year in Review (pregled dogodkov v posameznem letu), 4.000 video in zvočnih posnetkov, atlas sveta, časovni trak, celotna besedila 220 klasičnih del 140 avtorjev, 20 tematsko obdelanih področij (npr. Titanik, profili 300 pomembnih žena, Nobelovi nagrajenci itn.), 4.000 citatov slavnih ljudi, osnovne in statistične podatke o državah sveta, ki jih je možno medsebojno primerjati.
Iskanje je možno po ključnih besedah. Možno je tudi pregledovanje po ključnih besedah (The Index), po abecedi gesel (A-Z Browse) in tematskih področjih in podpodročjih (By Subject). Rezultati iskanj se pregledno delijo na akademsko, študentsko/dijaško in otroško skupino. Vsaka od skupin prinaša starosti prilagojene razlage gesel in slikovna gradiva ter didaktične pripomočke, ki spodbujajo raziskovanje in pri mlajših uporabnikih tudi učenje angleškega jezika.

Dostop z lokacij knjižnic Pomurskega območja in oddaljeni dostop sta omogočena za vse člane knjižnic.

Vstopna točka.

Skip to content