Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dostop do Encyclopedie Britannica v knjižnicah Gorenjskega območja

Dostop do Encyclopedie Britannica v knjižnicah Gorenjskega območja
28. 2. 2023
Herman Erčulj
Narodna in univerzitetna knjižnica

V konzorciju COSEC smo pridobili dostop do elektronskega vira Encyclopedia Britannica Online Public Library Edition za uporabnike splošnih knjižnic Gorenjskega območja:

  • Občinska knjižnica Jesenice;
  • Osrednja knjižnica Kranj;
  • Knjižnica A. T. Linharta Radovljica;
  • Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka;
  • Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Tržič.

Encyclopedia Britannica Online Public Library Edition vsebuje celotno vsebino tiskane izdaje enciklopedije z več kot 108.000 članki, 35.000 slikami, ilustracijami itn. Poleg tega vsebuje še Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary in Thesaurus z več kot 550.000 gesli, Year in Review (pregled dogodkov v posameznem letu), 4.000 video in zvočnih posnetkov, atlas sveta, časovni trak, celotna besedila 220 klasičnih del 140 avtorjev, 20 tematsko obdelanih področij (npr. Titanik, profili 300 pomembnih žena, Nobelovi nagrajenci itn.), 4.000 citatov slavnih ljudi, osnovne in statistične podatke o državah sveta, ki jih je možno medsebojno primerjati.

Iskanje je možno po ključnih besedah. Možno je tudi pregledovanje po ključnih besedah (The Index), po abecedi gesel (A-Z Browse) in tematskih področjih in podpodročjih (By Subject). Rezultati iskanj se pregledno delijo na akademsko, študentsko/dijaško in otroško skupino. Vsaka od skupin prinaša starosti prilagojene razlage gesel in slikovna gradiva ter didaktične pripomočke, ki spodbujajo raziskovanje in pri mlajših uporabnikih tudi učenje angleškega jezika.

Dostop z lokacij knjižnic Gorenjskega območja in oddaljeni dostop sta omogočena za vse člane knjižnic.

Vstopna točka.

Skip to content