Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dogodek Top Tech Trends to Attract and Fulfill User Expectations

Top Tech Trends to Attract and Fulfill User Expectations
24. 5. 2023
do 24. 5. 2023

Visokošolske knjižnice so ključni vir za povezovanje uporabnikov z vsebinami, ki jih potrebujejo za svoj študij in delo. Čeprav mnogi uporabniki začnejo iskati informacije na splošnih iskalnikih ali potrošniških platformah, je knjižnica tista, ki jim na koncu omogoči dostop do zaupanja vrednega relevantnega znanstvenega gradiva. Vendar pa pričakovanja uporabnikov pogosto oblikujeta priročnost in enostavnost, ki ju doživljajo na potrošniških platformah ali na novo nastajajočih orodjih umetne inteligence, kot je ChatGPT.

Na tej seji boste slišali o novih pristopih, tehnologijah in metodah, ki lahko ponudijo novo in izboljšano izkušnjo odkrivanja informacij ter tako povezujejo izobraževalno poslanstvo ustanov in pričakovanja uporabnikov glede priročnosti. Spoznali boste, kako umetna inteligenca vpliva na izobraževalni sektor in knjižnice, raziskali uporabo povezanih podatkov danes in načrte zanje v prihodnosti ter se seznanili z drugimi inovacijami, ki lahko pritegnejo in zadovoljijo pričakovanja uporabnikov pri iskanju znanja in virov.

Top Tech Trends to Attract and Fulfill User Expectations bo enourna seja na sporedu v sredo, 24. maja 2023. Če se ob razpisanem času dogodka ne morete udeležiti, prejmete posnetek. Za to pa je potrebna registracija.

 

Skip to content