Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dogodek PUBMET 2023

PUBMET 2023
13. 9. 2023
do 15. 9. 2023

Letos bo jubilejna deseta PUBMET konferenca o znanstvenem komuniciranju v kontekstu odprte znanosti, ki jo organizirajo Oddelek za informacijske znanosti Univerze v Zadru, Center za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, Hrvaško združenje za znanstveno komuniciranje – ZNAK, Medicinska fakulteta, Živilsko-biotehniška fakulteta in Filozofska fakulteta Univerze v Zagrebu ter Medicinska fakulteta Univerze na Reki, pod pokroviteljstvom Ministrstva za znanost in izobraževanje Republike Hrvaške, projekta NI4OS-Europe, OpenAire-a, EASE-a, OPERAS-a in SPARC Europe.

PUBMET2023 bo potekal od 13. do 15. septembra 2023 v Zadru in bo nadaljeval niz uspešnih konferenc o znanstvenem komuniciranju.

Na letošnji konferenci bo v šestih sklopih in panelnih razpravah mogoče prisluhniti predavanjem o številnih temah, med drugim: knjižnice v dobi odprtega dostopa in odprte znanosti, odprta evalvacija (modeli in prednosti), resnice in zmote v znanstveni komunikaciji, vloga infrastrukture odprte znanosti pri omogočanju odprte znanosti, umetna inteligenca v znanstveni komunikaciji, okoljska ozaveščenost in trajnost v znanstveni komunikaciji.

Organizator
Oddelek za informacijske znanosti Univerze v Zadru, Center za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković, Hrvaško združenje za znanstveno komuniciranje – ZNAK, Medicinska fakulteta, Živilsko-biotehniška fakulteta in Filozofska fakulteta Univerze v Zagrebu ter Medicinska fakulteta Univerze na Reki
Skip to content