Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dobrodošli v knjižnicah

Dobrodošli v knjižnicah

Welcome to Libraries induction pack je vodič v slogu revije, ki ga je financiral Arts Council England in je zasnovan tako, da posreduje dragocene vpoglede in povezave novim zaposlenim v splošnih knjižnicah ter zagotavlja informacije, ki jih potrebujejo na začetku poklicne poti.

Welcome to Libraries (Dobrodošli v knjižnicah) predstavi splošne knjižnice kot nepogrešljiv element lokalnih skupnosti. Vodje knjižnic želijo, da storitve odražajo bogato raznolikost ciljne publike, ki so jim namenjene, da so brezplačne in vključujoče za vse. Ta vodič, je bil pripravljen s prispevki in strokovnim znanjem zaposlenih v splošnih knjižnicah po vsej Angliji.

Ključni vidiki dela v splošnih knjižnicah vključujejo:

  • Raznolikost vlog, ki jih ima sodobna splošna knjižnica,
  • Zgodovina in kontekst sektorja splošnih knjižnic v Angliji,
  • Knjižnična etika in njena povezava z javno službo,
  • Knjižničarstvo, vključno s prakso, ki temelji na dokazih,
  • Ključni elementi gradnje raznolikih in vključujočih zbirk, zgradb in storitev,
  • Univerzalna knjižnica ponuja: Branje, Ustvarjalnost in kultura, Zdravje in dobro počutje ter Informacije in digitalne tehnologije.

Zasnovali so ga z mislijo na novo zaposlene knjižničarje ter sestavili na podlagi raziskav med redno zaposlenimi, da bi zagotovili praktično in koristno dobrodošlico tistim, ki začenjajo svojo kariero v knjižnici ter jim pomagali na začetku kariere v splošnih knjižnicah glede na raznolikost dela in nenehnega razvoja stroke.

Knjižnice zagotavljajo prostor, navdih, vire, zatočišče in človeško povezanost za svoje uporabnike. Tega pa ne bi bilo mogoče zagotavljati brez predanih in strokovnih zaposlenih.

Skip to content