Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Delavnica: Copyright flexibilities: mapping, explaining, empowering

Delavnica: Copyright flexibilities: mapping, explaining, empowering
16. 8. 2022

reCreating Europe in COMMUNIA vabita na strokovno delavnico z naslovom "Copyright Flexibilities: mapping, expanding, empowering", ki bo 21. septembra 2022 od 9.00 do 17.00 po srednjeevropskem času potekala v hibridni obliki na Inštitutu za informacijsko pravo (IViR) Univerze v Amsterdamu in na spletu (Zoom).

Na delavnici bodo sodelovale osrednje raziskovalne skupine, ki so razvile tri spletna mesta/podatkovne zbirke, posvečene pravicam uporabnikov in prožnosti avtorskih pravic (www.copyrightexceptions.eu, www.copyrightflexibilities.eu in www.copyrightuser.eu), nacionalni strokovnjaki za avtorske pravice, ki so prispevali k kartiranju, in deležniki, ki predstavljajo različne skupine upravičencev.

Cilji delavnice so predstaviti:

1. tri programska okolja, zbrati povratne informacije o njihovih funkcionalnostih in načrtovati njihovo prihodnost;

2. s tremi strokovnimi skupinami za (a) poučevanje in raziskovanje; (b) svobodo izražanja ter (c) kulturno rabo in ohranjanje avtorskih pravic razpravljati o stanju prožnosti avtorskih pravic in potrebnih ukrepih politike na ravni EU in nacionalni ravni ter

3. predstaviti in z zainteresiranimi deležniki preizkusiti najboljše prakse projekta ReCreating Europe na področju prožnosti avtorskih pravic.

Končni program in seznam govorcev bosta znana konec avgusta. Pridružite se lahko osebno ali prek spleta. Prijava na spletni strani.

ReCreating Europe se financira iz sredstev programa Evropske unije Obzorje 2020.

Za vsa vprašanja se obrnite na rosie.allison@libereuriope.org.

Pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Plakat dogodka

 

Skip to content