Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dan varne rabe interneta

Dan varne rabe interneta

Dan varne rabe interneta, v okviru meseca varne rabe interneta 2023, bomo že dvajsetič praznovali 7. februarja 2023. Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si ga bodo tokrat posvetili problematiki neprimernih vsebin, ki so jim izpostavljeni otroci in najstniki ter imajo nanje negativen vpliv.

V okviru praznovanja dneva varne rabe interneta bodo za mlade pripravili osrednji dogodek z naslovom Neprimerne vsebine in njihov vpliv na mladostnike, in sicer enourni pogovor o problematiki neprimernih spletnih vsebin in njihovem vplivu na najstnike, ki ga bodo v živo prenašali preko Arnes video portala 14. februarja 2023 med 8:30 in 9:30. Osredotočili se bodo predvsem na nasilne, sovražne ter radikalne vsebine, ki jih širijo nekateri vplivneži, in na problematiko pornografije, s katero se, po podatkih raziskav, srečajo že otroci mlajši od 11 let.

Več o sodelujočih na spletni strani, kjer je dostopna tudi prijava.

V okoli 180 državah iz celega sveta vsako leto v torek v drugem tednu februarja praznujemo dan varne rabe interneta. Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet www.betterinternetforkids.eu. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta in Safe.si, ki je koordinator aktivnosti ob dnevu varne rabe interneta.

Skip to content