Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Dan specialnih knjižnic 2023

Dan specialnih knjižnic 2023
12. 4. 2023
Gregor Škrlj
Narodna in univerzitetna knjižnica

Zveza bibliotekarskih društev Slovenije vabi na Dan specialnih knjižnic z naslovom Delovanje specialnih knjižnic v času digitalne preobrazbe, ki bo 25. maja 2023 v Slovenskem etnografskem muzeju (Upravna hiša), Metelkova 2, Ljubljana.

Organizatorji so zapisali, da se je s pandemijo COVID-19 Slovenija znašla sredi do takrat neslutenih sprememb v vsakdanjem življenju in delu. V novonastali situaciji so se knjižnice izkazale kot pomemben deležnik drugačnih kanalov komunikacije in predvsem novega načina dela. Lahko bi se reklo, da se je družba po sili razmer znašla sredi digitalne preobrazbe. Toda kaj je digitalna preobrazba, je to le še ena izmed “modnih” muh oziroma političnih in marketinških fraz?

Na posvetu bo najprej predstavljena študija primera delovanja in komunikacije specialnih muzejskih knjižnic Slovenije v primerjavi z muzejskimi specialnimi knjižnicami regije (Zahodnega Balkana). V naslednjih predavanjih se bo poskušalo ugotoviti, kje so se specialne knjižnice umestile pri projektih Digitalizacije Mestne občine Ljubljana in strateških dokumentih digitalne preobrazbe Slovenije.

Podrobnosti so dostopne na spletni strani.

Skip to content