Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

BookTok

BookTok
25. 1. 2022

Ellyn Duncan je avtorica prispevka z naslovom TikTok's 'BookTok' is a new chapter in how we read and celebrate books – and it's powerful, kjer se je razpisala o temi oziroma ključniku BookTok (#BookTok). Gre za skupnost nenasitnih bralcev in knjižnih moljev s celega sveta, ki delijo strast do branja in knjig. 

Ustvarjalci na družbenem omrežju TikTok objavljajo videoposnetke, ki vsebujejo ali zanimive ocene knjig ali sezname izjemnih knjig ali priporočila glede na najljubši žanr in podobno. Ideje za videoposnetke se neprestano razvijajo, ponujajo skoraj neomejene možnosti za ustvarjalno vsebino, ki je na nek način povezana s knjigo.

S tem ustvarjalci (navdušenci nad branjem) širijo branje, knjige in ideje ter pridobivajo sledilce, ki jih pritegne vsebina, opis, glasba, žanr … Sodobni pristopi z videoposnetki – promocija branja in knjig za mlajše generacije.

V članku so poudarjeni zanimivi citati, izpostavljene so povezave za nadaljnje raziskovanje tematike kot tudi posnetki posameznikov z omrežja TikTok, ki so odkrili #BookTok. 

Novico pripravil: Gregor Škrlj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Unsplash

Skip to content