Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

Aotearoa NZ School Library Week

Aotearoa NZ School Library Week
8. 8. 2022

Ali ste vedeli, da je bilo ocenjeno, da ima manj kot tretjina šol na Novi Zelandiji Aotearoa knjižnične prostore z ustrezno zbirko in v kateri je zaposlen strokovnjak – šolski knjižničar? Zato je SLANZA (School Library Association of New Zealand AotearoaA menila, da je potrebo izpostaviti in proslaviti šolske knjižnice ter predstaviti pomen oziroma dobrobit, ki ga šolska knjižnica nudi svoji šolski skupnosti. In temu so namenili kar cel teden.

Letošnje praznovanje bo potekalo od 8. do 12. avgusta. Organizatorji so pripravili napotke, navodila in usmeritve, ki so dostopni v vodniku po dejavnostih 2022, ki pa je dostopen na povezavi. Ta vodnik po dejavnostih je bil pripravljen kot pomoč šolam na Novi Zelandiji Aotearoa pri praznovanju njihovih knjižničnih prostorov, knjižničarjev ter vsebin. 

Knjižnice, učence ter zaposlene vabijo, da na družbenih omrežjih z uporabo ključnika #AotearoaSchoolLibraryWeek delijo dejavnosti v tednu šolskih knjižnic in v žrebanju priigrajo knjige za svojo knjižnico. Organizatorji pričakujejo navdušujoče objave na Twitterju, Instagramu, Facebooku in TikToku.

Podrobnosti o praznovanju, virih in napotkih so dostopne na uradni spletni strani, na povezavi pa so pripravili mnogo uporabnih idej, nalog, predlog in dejavnosti.

Pripravil: Gregor Škrlj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: plakat dogodka

Skip to content