Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

37. Slovenski knjižni sejem

37. Slovenski knjižni sejem
15. 11. 2021

Organizatorji sejma so pred časom sporočili, da bo letošnji knjižni sejem potekal od 23. do 28. novembra 2021, v Cankarjevem domu. Vendar je zaradi novo nastale situacije prenešen v spletno okolje. 

Kot je zapisano na uradni spletni strani sejma: "Od 8. 11. 2021 je v veljavi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/2021), ki v tretjem odstavku 15. člena določa, da so začasno prepovedane vse javne prireditve. Po tolmačenju državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simona Zajca se med javne prireditve uvrščajo tudi sejmi. 37. Slovenskega knjižnega sejma zato v skladu s tem odlokom in v skladu s tolmačenjem državnega sekretarja v fizični obliki ni mogoče izvesti, bo pa potekal na spletu."

So pa organizatorji sporočili, da so sejem s petih dni podaljšali na skoraj dva tedna in ves ta čas bodo prek spleta pripravljali zanimive vsebine. Virtualno bo možno obiskati stojnice založnikov in pokukati na dogodke, ki jih pripravljajo z založniki in partnerji. 

Za dodatna obvestila spremljajte uradno spletno stran sejma.

Pripravil: Gregor Škrlj (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Unsplash

Skip to content