Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

21. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama – Knjižnično poslovanje u kriznom vremenu i slobodan pristup informacijama

21. okrugli stol o slobodnom pristupu informacijama – Knjižnično poslovanje u kriznom vremenu i slobodan pristup informacijama
8. 12. 2021

21. okroglo mizo o prostem dostopu do informacij "Knjižnično poslovanje v kriznem času in prost dostop do informacij" organizirajo Komisija za prost dostop in svobodo izražanja in Oddelek za informacijske in komunikacijske znanosti Filozofske fakultete v Zagrebu, vsako leto na dan človekovih pravic – 10. decembra. Dogodek bo tokrat potekal preko videokonferenčnega sistema Zoom od 9:00 do 14:00.

Zagotavljanje prostega dostopa do informacij in svoboda izražanja brez ozira na kakršnekoli omejitve je glavna naloga knjižničnih ter informacijskih strokovnjakov v knjižnicah. Nepredvidena dogajanja zaradi pandemije v svetu in v lokalnem okolju so v letu 2020 pustila pečat pri poslovanju vseh vrst knjižnic: splošnih, visokoškolskih, šolskih in specialnih. V času pandemije so se te soočile z novimi načini izvajanja storitev in poslovanja, na primer socialna distanca, prepoved fizičnih stikov, ki se je odrazila tako v organizaciji izobraževanj, promocije, izposoje, omejene mobilnosti in vseživljenjskega izobraževanja, brez trdne in zanesljive perspektive, kako nadaljevati z delom.

Na okrogli mizi sodelujejo tudi predstavniki iz Slovenije, in sicer Luana Malec iz Osrednje Knjižnice Srečka Vilharja Koper ter Milena Bon in dr. Alenka Kavčić Čolić iz Narodne in univerzitetne knjižnice.

Več informacij in program poiščite tukaj.

Novico pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: Logo Hrvaško knjižničarsko društvo

Skip to content