Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

18. međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave

18. međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave
V petek, 20. oktobra 2023, bo v Mestni knjižnici “Ivan Goran Kovačić” v Karlovcu potekal 18. mednarodni strokovni posvet Knjižnica – igrišče znanja in zabave na temo potujočih knjižnic kot sestavnih delov knjižnične mreže na Hrvaškem in v Sloveniji.

Skupaj bomo praznovali tudi 45. obletnico nakupa prvega knjižničnega avtobusnega vozila Knjižnice Karlovec ter rezultate hrvaških knjižničnih projektov „Čitanjem do uključivog društva“, ki so dobili subvencijo Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa „Učinkoviti ljudski potencijali”.

Vabljeni hrvaški in slovenski predavatelji ter strokovnjaki s področja humanistike in družboslovnih ved bodo preko strokovnih predavanj ponudili odgovore na vprašanja, povezana z razvojem mobilnih knjižničnih storitev, ki omogočajo edinstven dostop do kulture in dediščine ter dostopa do prebivalcev manj poseljenih območij. Svoja dela bo predstavilo osem predavateljev iz Hrvaške in Slovenije.

Zanimiv bo tudi spremljevalni program srečanja – predstavitev in ogled novih potujočih knjižnic iz Hrvaške in Slovenije.

Prijava za udeležbo na srečanju je možna do torka, 17. oktobra 2023 preko spletnega prijavnega obrazca.

Program 18. mednarodnega strokovnega srečanja Knjižnica - igrišče znanja in zabave.

Program 18. mednarodnega strokovnega srečanja Knjižnica – igrišče znanja in zabave.

Kontakti.

Kontakti.

Mednarodno srečanje je omogočilo Ministrstvo za kulturo in medije Republike Hrvaške.

Skip to content