Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

14. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem

14. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj – s međunarodnim sudjelovanjem

Prvo obvestilo  o 14. posvetovanju za splošne knjižnice v Republiki Hrvaški, ki bo v Dubrovniku, v prostorih Študentskega doma Univerze v Dubrovniku od 11. do 14. oktobra 2023 z navodili za sodelovanje.

Organizator je Narodna in univerzitetna knjižnica Zagreb, tradicionalno pa so soorganizatorji Hrvaško knjižničarsko društvo (Sekcija za splošne knjižnice) ter knjižnica gostiteljica, Dubrovačke knjižnice – Narodna knjižnica Grad in Knjižničarsko društvo Dubrovnik. Partnerji pa so Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana, Zveza bibliotekarskih društev Slovenije, od letos pa tudi Združenje splošnih knjižnic. Posvet poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo in medije Republike Hrvaške.

Osrednja tema 14. posveta je Splošne knjižnice – viri financiranja trajnostnega razvoja, cilj pa je predstaviti vključevanje alternativnih virov financiranja, vključno s sredstvi Evropske unije, ki izpolnjujejo cilje trajnostnega razvoja in usmerjajo razvoj knjižnic v socialno vključujočo in digitalno knjižnico (ESIF 2021–2027) ter vseživljenjsko izobraževanje (program Erasmus+). Ob uporabi alternativnih modelov financiranja knjižnic ter zelenem in digitalnem prehodu je pozornost namenjena varovanju okolja in energetski učinkovitosti s ciljem uveljavljanja trajnostnega razvoja v dejavnostih knjižnic in strateških dokumentih.
Seznam podtem je v obvestilu o 14. posvetu (v priponki), vse informacije o 14. posvetu pa bodo dostopne na portalu.

Vabimo vas k prijavi povzetkov predstavitev do 14. aprila 2023. Oddaja je izključno preko obrazca na povezavi.

Navodila za pripravo prispevkov 14. savjetovanje_prva obavijest_2023.

Skip to content