Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

14. festival Bralnice pod slamnikom: Knjiga – moja izbira!

14. festival Bralnice pod slamnikom: Knjiga – moja izbira!

Štirinajste Bralnice pod slamnikom 2024 bodo potekale med marcem in majem 2024. Naslov festivala 2024 je KNJIGA – MOJA IZBIRA!

Prijave zbirajo do vključno ponedeljka, 4. marca 2024, prek spletnega obrazca.

Govora bo o tem, koliko kratkočasnih dejavnosti se nam v današnjem času ponuja na vsakem koraku in zakaj potem zmedeni begamo od ene do druge, dokler se seveda spet ne pojavi nekaj novega. Je v današnjem času sploh še prostor za nekaj tako »staromodnega« kot je knjiga? In zakaj bi sploh brali tiskane knjige, če lahko beremo z zaslonov? Nam branje lahko ponudi kaj, česar nam nobena druga dejavnost ne more? V to razpravo bodo vključili tako mlade kot strokovnjake s področja, predvsem pa si želijo dati glas mladim, naj oni povedo, kaj si želijo brati in kaj pri branju morda pogrešajo.
Obenem bodo poudarjali stalne vrednote festivala, kot so strpnost, sprejemanje drugačnosti, večjezičnost, vključevanje otrok s posebnimi potrebami, priseljencev, starejših idr.

V letu 2024 bodo razširili strokovni program, zato pričakujte nekoliko več predavanj na strokovnem srečanju, ki bo v soboto, 9. marca 2024 v Knjižnici Domžale.

Vabilo na strokovno srečanje KNJIGA – MOJA IZBIRA?

Zaključna prireditev festivala Bralnice pod slamnikom 2024 bo v petek, 24. maja 2024, dopoldne, v Kulturnem domu Franceta Bernika v Domžalah. Gostja bo priljubljena nizozemska pisateljica Anna Woltz.

Skip to content