Knjižničarske novice

novice in strokovne informacije za knjižnjičarje

13. savjetovanje za narodne knjižnice

13. savjetovanje za narodne knjižnice
14. 10. 2021

Od 20. do 22. oktobra 2021 bo v Umagu v Hotelu Sol Garden Istra v organizaciji Nacionalne in univerzitetne knjižnice v Zagrebu in v soorganizaciji Hrvaškega knjižničarskega društva (Sekcije za splošne knjižnice), Mestne knjižnica Umag in Društva bibliotekarjev Istre. Partnerja posvetovanja sta Narodna in univerzitetna knjižnica in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.

Tema letošnjega posvetovanja je: Narodne knjižnice – jačanje kulturne, obrazovne i društvene uloge u globalnim kriznim situacijama. Izvedba posvetovanja bo hibridna (v živo in preko spleta) za vse prijavljene udeležence.

Namen 13. posvetovanja je pokazati, kako so knjižnice, kljub izjemno težkim okoliščinam in v skladu s svojimi organizacijskimi, tehničnimi, finančnimi in kadrovskimi viri prilagodile svoje poslovanje razmeram, v katerih je prišlo do zmanjšanja ali popolne prekinitve dejavnosti v skladu s predpisanimi epidemiološkimi ukrepi. To velja tudi za  knjižnice, ki so se hkrati s pandemijo COVID-19 soočale s posledicami naravnih nesreč (potres, poplava), ki so zahtevale dodatna prizadevanja pri sanaciji knjižničnih prostorov, opreme in gradiva. Cilj posvetovanja je, da se knjižnice med spremenjenimi pogoji, ki jih povzročijo krizne razmere, medsebojno povežejo in jih razvijajo tudi v "novem normalnem" okolju.
Na posvetovanju sodelujejo tudi avtorji in knjižnice s filmi iz Slovenije. Posebnost posvetovanja pa je v filmski sekciji, kjer bo po izboru občinstva nagrajen najboljši film.

Vse informacije in program so dostopni na spletni strani posvetovanja.

Pripravila: Milena Bon (Narodna in univerzitetna knjižnica)
Naslovna fotografija: logotip posvetovanja

Skip to content